Hírek

05 máj
Ízek és kultúrák találkozása a Debreceni Egyetemen
Több mint százféle ételkülönlegességgel várta 29 nemzet 30 csapata a nemzetközi ízek szerelmeseit a Debreceni Egyetem gasztronómiai fesztiválján, az International Food Day-en, amely ebben az évben minden eddiginél nagyobb, izgalmasabb és ízletesebb volt.
02 máj
Amikor a művészet és a tudomány találkozik
A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Ökológiai Tanszékének asszisztense, Luis Guallichico ecuadori születésű grafikusművész növényi témájú alkotásai is felkerültek a brit Ökológiai Társaság blogjára. A HUN-REN-UD Funkcionális és Restaurációs Ökológiai Kutatócsoport laboránsának műveihez a csoportban dolgozó botanikusok és ökológusok munkája, illetve elkötelezettsége adott inspirációt.
29 ápr
Vastaps és élménykoncertek a Liszt teremben
Negyvenöt hangversenyt tartott a most véget ért zenei évadban a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar a Művészeti Menedzsment Iroda szervezésében. A felnőtteknek, gyerekeknek, egyetemi hallgatóknak és a klasszikus zenét szerető debreceni közönségnek egyaránt különleges élményeket kínált az Universitas és a Steinway hangversenysorozat mellett a Konzervatóriumi Esték, a Zene-Matiné, valamint a Hang-Játék-Zene színvonalas repertoárja.
29 ápr
Vendég: Csikos Sándor, a Nemzet Színésze
A Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) Művészeti Központ és a Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégium beszélgetésre invitálta Csikos Sándort, a Csokonai Nemzeti Színház művészét. A Szigetben május 10-én, pénteken 17 órakor kezdődő eseményen Lakó Zsigmond, a Művészeti Központ igazgatója beszélget a Nemzet Színészével.
26 ápr
Tóth Vera: az elvekből nem szabad engedni
Tóth Vera mesélt sikeres karrierútjáról, élettörténetéről a Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézet Könnyű(?) Zenész ÉLETutak című sorozatának legutóbbi estjén az oDEon egyetemi színházban. A népszerű énekesnő pályájának nehézségeiről, a zene iránti feltétel nélküli szeretetről és alázatról, valamint arról is beszélt, hogy minden énekesnek a saját zenei útját kell járnia, hiszen a megalkuvás a legtöbb esetben zsákutcába vezet.
24 ápr
Tóth Vera érkezik az oDEon színpadára
Folytatódik a Könnyű? Zenész ÉLETutak beszélgetéssorozat. A következő alkalommal, április 25-én, csütörtökön Tóth Vera életútját, zenei pályájának tapasztalatait és személyes történeteit hallhatja majd a közönség.
24 ápr
Az ország legjobbjai között a ZK tehetségei
Kiválóan szerepeltek a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Szolfézs-Zeneelmélet, Karvezetés Tanszék hallgatói a Zeneakadémián rendezett Fiatal Karvezetők Országos Versenyén. A ZK diákjai mindketten döntőbe jutottak, majd első és harmadik helyezést értek el az ország legjobbjait felvonultató mezőnyben.
19 ápr
Tanári bál, várostörténet és sport az egyetemi lapban
Milyen témát járt körbe az Állam- és Jogtudományi Kar legutóbbi Lex Cafe előadása, mely karok hallgatói ünnepeltek együtt a tanári bálon, hogyan nyerte el mai formáját a Nagytemplom és a Református Kollégium között található Emlékkert és miként alakult a DEAC férfi röplabdacsapatának negyeddöntője a Pénzügyőr ellen – egyebek mellett ezekről is lehet olvasni az Egyetemi Élet új számában.
18 ápr
A hang erejét ünnepelték
A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Magánének Tanszéke is csatlakozott a hang világnapja (World Voice Day) rendezvénysorozathoz. A kedd este tartott ünnepi hangversenyen a tanszék hallgatói, oktatói és vendégei mutattak be válogatást Mozart, Bizet és Wagner műveiből a Liszt teremben.
16 ápr
Kétestés menedékkeresés az oDEonban
A Kit Kat Klub pezsgését, a jazz lüktetését és a nyomasztó befelé fordulásnak hátat fordító bohém életérzést mutatja be a Londonban és a budapesti Vígszínházban egyaránt hatalmas sikerrel futott Cabaret című musical, melyet hamarosan az oDEon Egyetemi Színház is műsorára tűz. A hét Olivier-díjjal jutalmazott előadás egy igazi koprodukció, melyben a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar növendékei mellett az ország legtehetségesebb fiatal művészei lépnek színpadra.

Oldalak

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.